Reinigen en Tonifiëren

geplaatst in: Informatie | 0

Reiniging

In ons LAATSTE BERICHT hebben we uitgelegd, hoe belangrijk het is om onze huid op een goede manier te reinigen, zonder dat onze huidbarrière (dat belangrijke beschermlaagje dat ons behoedt voor allerlei kwaaltjes en huidziektes) aan te tasten of zelfs te verwijderen.

 

De REINIGING bestaat uit twee stappen:

  • Stap 1 – Reiniging door middel van onze Skinbalance facewash, Energy cleansing milk, of Sensitive cleansing cream. Met deze producten wordt op een zeer milde wijze de huid poriëndiep gereinigd, zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten.
  • Stap 2 – Tonifiëren door middel van onze Skinbalance toner of Pure Rose toner. Met deze producten worden reinigingsresten zoals chloor en kalkresten (uit het water) weggehaald. De toner zorgt ook voor de versterking van de zuurgraad van de huid.

Na de reiniging volgen er nog een aantal stappen om de huidlagen te voeden en te beschermen. Dit doen we met serums, oliën en moisturizers of skin balms, maar daarover later meer.

 

Goed om te weten!

Onze reinigingsproducten laten geen laagje achter op de huid. Dat is ook niet nodig omdat onze huidbarrière niet aangetast wordt en intact blijft.

Bij synthetische reinigers wordt in de meeste gevallen, de huidbarrière wel beschadigd, door ingrediënten zoals bijvoorbeeld ‘sodium laureth sulfate’ (komt ook voor in schoonmaakmiddelen).

Vaak worden aan deze reinigers minerale olie toegevoegd. Deze minerale olie moet dan de beschermende werking van onze huidbarrière overnemen. Dit noemen ze in de branche ’terugvetten’, maar dan wel met een stof die niet huideigen is, geen voedingsstoffen bevat en voor veel problemen kan zorgen (lees onze blog over paraffineverslaving van 8 maart 2018)

 

Als je een reinigingsproduct wilt gaan uitproberen, stem dan wel het juiste product af op jouw huidbeeld!

Op onze webshop kun je eenvoudig jouw eigen huidtype opzoeken en selecteren. Vervolgens krijg je alleen nog die producten te zien, die bij jouw huidtype passen.

 

We gaan vanaf morgen iedere week een product in het zonnetje zetten met een leuke korting, te beginnen met de Energy cleansing milk.

Laat een reactie achter