Last van Maskne?

geplaatst in: Informatie | 0

20210127 Maskne

Maskne:

Is je huid, met name op de onderste helft van je gezicht onrustiger dan normaal? Dan heb je grote kans, dat dit ontstaan is door het dragen van een mondkapje! Het is een fenomeen dat zelfs al een heuse titel heeft gekregen in de huidzorg, namelijk “maskne”.

Maskne is een verwijzing naar een vorm van acne die ontstaat door wrijving met bijvoorbeeld een mondkapje. Een mondkapje houdt namelijk vocht (zweet) en bacteriën vast. Door de druk en de wrijving van een mondkapje komen bacteriën continu in aanraking met jouw huid. In combinatie met de verhoging van de temperatuur op je huid, creëer je onbewust de ideale omstandigheden voor een broeinest aan bacteriën wat kan resulteren in een maskne. Het ontstaan van huidirritaties, puistjes of mee-eters kunnen het gevolg zijn.

We hebben een aantal tips om dit te voorkomen of te verminderen.

  • Het is aan te raden om twee keer per dag (‘s ochtends en ‘s avonds) je huid te reinigen met een natuurlijke reiniging en toner (lotion). Deze twee producten zorgen ervoor dat je huid op een milde manier wordt gereinigd tot diep in de poriën, waarbij de zuurmantel van de huid niet wordt aangetast en optimaal wordt gehouden. Breng na de toner een passende crème aan (met een cocktail van vetzuren) om je huid te voeden, herstellen en te beschermen. Kijk op onze webshop, welke producten het beste bij jouw huidtype past, of neem contact met ons op.
  • Als je een wegwerp mondkapje gebruikt, zorg er dan voor dat je met regelmaat dit mondkapje vernieuwd. Onbewust pak je een mondkapje tijdens het dragen vaker vast met je vingers om het te verplaatsen. Gevolg: extra bacteriën! Door het mondkapje tijdelijk weg te leggen, hebben bacteriën volop de kans om zich te vermenigvuldigen: Nog meer bacteriën! Dus, draag het niet te lang, pak iedere paar uur een nieuw mondkapje (probeer het niet met je vingers aan te raken) en gooi het oude weg.
  • Als je een herbruikbaar mondkapje gebruikt, zorg er dan voor dat je deze regelmatig wast. Het liefst op 60 graden, zodat je de bacteriën doodt. Let wel op met teveel of te sterk wasmiddel. Op de chemische stoffen in het wasmiddel kan jouw huid namelijk ook reageren en/of maskne in de hand werken.
  • Let ook op met het dragen van make-up. Make-up die de huid verstikt werkt maskne in de hand. Met natuurlijke minerale make-up heb je dit probleem niet.
  • Verwen je huid regelmatig met een peeling en een gezichtsmasker! Een peeling zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen aan de oppervlakte van jouw huid, stimuleert de bloedcirculatie en pakt onzuiverheden aan. Een gezichtsmasker ondersteunt de normale dagelijkse huidverzorging en bevat een extra hoge concentratie werkzame stoffen welke de huid helpen herstellen. Je voelt dat je huid een gezonde ‘boost’ krijgt met als resultaat een gladdere en geëgaliseerde huid. Kijk op onze webshop welke peeling en welk gezichtsmasker het beste bij jouw huidtype past.

Hoe draagt deze tijd nog meer bij aan acne?

Diverse onderzoeken wijzen uit dat veel mensen meer stress ervaren sinds de uitbraak van covid-19. Bij jongeren ligt dat percentage zelfs hoger dan bij volwassenen. Stress kan bijdragen dat je hormoonhuishouding uit balans wordt gebracht. Hierdoor kan jouw talgproductie (tijdelijk) verhoogd worden en je huidporiën verstoppen, waardoor de kans op acne weer toeneemt.

In dat geval blijft het belangrijk om je huid tweemaal daags te verzorgen met een compleet huidverzorging stappenplan (minimaal: reiniging / toner / moisturizer of skin balm) en je huid tweemaal per week extra te ondersteunen met een peeling en masker.

Op de site van de hartstichting kun je tips terug vinden om de stress in jouw leven te verminderen. Klik op de link: hartstichting.nl/minder-stress-in-je-leven

 

Laat een reactie achter

U dient in te loggen om te kunnnen reageren.