Iedere huid heeft een ander huidbeeld.

Het is belangrijk dat elke huid gezond kan (blijven) functioneren en ‘s ochtends en ‘s avonds ontdaan wordt van allerlei afvalstoffen uit de omgeving en van de huid zelf.

‘s Avonds bevat onze huid veel vuil uit onze omgeving en ‘s ochtends veel afvalstoffen als gevolg van ons huidherstel in de nacht. Deze afvalstoffen bevinden zich in onze poriën. Alleen water reinigt oppervlakkig en niet in de poriën. Water bevat ook kalk en chloor, deze resten blijven op onze huid achter en drogen de huid uit.

De huid bezit een eigen beschermlaagje en bestaat onder andere uit talg. Door te agressief reinigingen (bijvoorbeeld door gezichtsreinigers met synthetische vetoplossers en minerale oliën) wordt deze beschermlaag aangetast of verwijderd. De huid droogt hierdoor steeds meer uit en alle huidfuncties raken steeds meer ontregeld. Met als gevolg schilfers, rode plekken, hogere talgproductie, meer mee-eters, puistjes etc.

Wij hebben een optimale en complete huidverzorging voor u in een stappenplan op een rij gezet.

Een goed huidverzorgingsadvies begint met de juiste reiniging van de huid. Dit is de basis van een juiste huidverzorging en de basis van een gezonde huid. De reiniging wordt vaak onderschat of overgeslagen. Wanneer de huid op de juist wijze is gereinigd kunnen de navolgende stappen in de gezichtsverzorging ook beter werken, het versterkt elkaar! De reiniging van de huid bestaat uit twee stappen, uiteraard afgestemd op het huidbeeld;

Stap 1  Reiniging door middel van een facewash, cleansingmilk, of cleansingcream. Hiermee wordt op een zeer milde wijze de huid poriëndiep gereinigd, zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten (Skinbalance facewash, Energy cleansingmilk, Sensitive cleansingcream).

Stap 2 – Tonifiëren door middel van een toner. Hiermee worden reinigingsresten zoals chloor en kalkresten (van het water) weggehaald. De toner zorgt ook voor de versterking van de zuurgraad van de huid (Pure Rose toner, Skinbalance toner).

Stap 3 – Diepste huidlagen voeden door middel van een serum. Hiermee krijgt de huid in de diepste huidlagen voedingsstoffen om te kunnen herstellen en te kunnen verbeteren. (Energy Skin vitalizer, Hyaluron Skin complex).

Stap 4 – Diepere huidlagen voeden door middel van een huidolie. Hiermee krijgt de huid in de diepere huidlagen voedingsstoffen om te kunnen herstellen en te kunnen verbeteren (Skin cocktail, Energy Skin oil).

Stap 5 – Oog en lipcontour verzorging. De huid rond de ogen en de lippen is fijner van structuur dan de rest van de gezichtshuid. Deze huid is ook dunner en kwetsbaarder en heeft daarom een aparte verzorging nodig. De Pure Rose eyecream heeft een fijnere textuur als de moisturizers en skin balms. Het is een serum en een oog -en lipcontour crème in één en trekt vlug in. Door het hyaluronzuur zorgt deze contourcrème voor een optimale vochtbalans van de huid en voor de opvulling van de fijne lijntjes.

Stap 6 – Voeden en beschermen. De huid heeft overdag bescherming nodig tegen vervuiling en vochtverlies en ‘s nachts vanaf een leeftijd van ca. 30 jaar een ondersteuning nodig om te helpen herstellen. De moisturizers zijn goede dagcrèmes, ze trekken vlug in en zijn prettig voor de mannenhuid en voor de vrouwenhuid in combinatie met make-up (Energy moisturizer, Pure Rose moisturizer, Skinbalance moisturizer, Mineral moisturizer, Sensitive moisturizer).

De skin balms zijn zeer prettig als nachtverzorging omdat ze wat voller van textuur zijn. Uiteraard kunnen de moisturizers ook ‘s nachts en de skin balms ook overdag toegepast worden (Pure Rose skin balm, Energy skin balm).

Dit stappenplan biedt u een richtlijn voor de optimale huidverzorging. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een minder compleet stappenplan.

Wij adviseren u om als basis altijd een complete reiniging met een moisturizer of skin balm toe te passen en uw stappenplan twee maal daags uit te voeren. Hiermee versterkt u het immuunsysteem van uw huid.

Houdt u rekening met:

Heeft u langere tijd producten gebruikt met synthetische ingrediënten zoals minerale oliën of vetten, parabenen, etc? Dan is er een grote kans dat bij de gevoelige huidbeelden de overgang op de producten van Diferencia phytopower cosmetics niet zonder slag of stoot zal gaan. Dit komt doordat de natuurlijke huidfuncties verstoord zijn. Bij gebruik van natuurzuivere huidverzorgingsproducten worden alle huidfuncties opnieuw aangesproken. De huid wordt niet langer meer afgesloten met een synthetische vetlaag, talgklieren moeten weer zelf gaan functioneren en de huid krijgt zuivere en pure werkstoffen. Dit kan gepaard gaan met roodheden, branderig gevoel, meer onzuiverheden, etc. Dit zijn als het ware ontwenningsverschijnselen en zullen vanzelf weer verdwijnen.

Mocht dit het geval zijn dan is het raadzaam om eerst uw huid te laten wennen door alleen de reiniger, toner en moisturizer / skin balm te gebruiken. Later kunt u dan vervolgens uw serum, olie of oogcrème weer inzetten.