Consumentenbond wil dat minister ‘gevaarlijke’ lippenbalsems onderzoekt

geplaatst in: Informatie | 0

2019-01-31 12_12_23-Facebook

In 2017 onderzocht de Belgische consumentenbond op stoffen in lippenbalsems die mogelijk kankerverwekkend zijn (MOSH en MOAH). Nu maakt de Nederlandse consumentenbond zich terecht zorgen over mogelijk kankerverwekkende ‘smaakstoffen’ in lippenbalsems voor kinderen en eist nader onderzoek van de minister.

Je zou verwachten dat de Cosmeticaverordening (Europese wetgeving voor alle cosmetica producten) de consument beschermd tegen dit soort stoffen. Maar helaas is dit niet zo.
Deze verordening is namelijk ontstaan door een lobby van de grote multinationals. Het doel lag in financiële belangen en niet om cosmetica producten gezonder te maken. De kans is dan ook groot (net als in 2017), dat we van dit nieuws verder niets meer horen en dat de producten gewoon in het schap blijven liggen.

Gun jezelf en je kind een veilige natuurlijke lippenbalsem zonder kunstmatige toevoegingen.
Onze gecertificeerde Energy lipbalm is een fruitig geurende lippenbalsem op basis van essentiële plantaardige oliën, natuurlijke vetten en waxen zoals; Duindoornolie, Wonderolie, Jojoba olie, Shea butter, Canauba was, Candelilla was en vitamine E. Deze lippenbalsem verzorgt, beschermt en herstelt optimaal droge en gesprongen lippen.

Hier een link naar het artikel van NU.nl

Laat een reactie achter