5 stappenplan voor een gezonde huidverzorging

geplaatst in: Informatie | 0

 

Iedere huid heeft een ander huidbeeld.

Het is belangrijk dat elke huid gezond kan (blijven) functioneren en ‘s ochtends en ‘s avonds ontdaan wordt van allerlei afvalstoffen uit de omgeving en afvalstoffen van de huid zelf.

‘s Avonds bevat onze huid veel vuil uit onze omgeving en ‘s ochtends veel afvalstoffen als gevolg van ons huidherstel in de nacht. Deze afvalstoffen zetten zich in onze poriën. Alleen water reinigt oppervlakkig en niet in de poriën. Water alleen bevat ook kalk en chloor, deze resten blijven op onze huid achter en drogen de huid uit.

Onze huid bezit een eigen beschermlaagje en bestaat uit onder andere talg. Door te agressief reinigingen (bijvoorbeeld door gezichtsreinigers met synthetische vetoplossers en minerale oliën) wordt deze beschermlaag aangetast of verwijderd. De huid droogt hierdoor steeds meer uit en alle huidfuncties raken steeds meer ontregeld. Met als gevolg schilfers, rode plekken, hogere talgproductie, meer mee-eters en puistjes etc.

Wij hebben het stappenplan voor een optimale dagelijkse huidverzorging op een rijtje gezet. Dit stappenplan bestaat uit 5 stappen en wordt uitgelegd met bovenstaande video.

Laat een reactie achter

U dient in te loggen om te kunnnen reageren.